Filet van Mechelse koekoek, stamppotje van witloof, Grimbergse kaas en spruiten

4

Kleur de Mechelse koekoek stevig aan in weinig boter.
Wrijf de bovenkant in met een beetje mosterd en broodkruim.
Bewaar in de koelkast.

Snijd het witloof in fijne sliertjes en kleur even aan in wat boter.
Voeg op het einde de honing toe en laat nog even krachtig kleuren (karameliseren).
Bewaar ½ als garnituur en stamp de rest met de gaargekookte aardappelen, peper, zout, nootmuskaat en 100 g boter.

Gaar de spruitjes in kokend water en verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
Warm ze voorzichtig op in een weinig boter en gaar de kipfilets gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Snijd de kaas in kleine stukjes, maak telkens kleine hoopjes op geolied bakpapier en bak krokant in de oven op 180°C gedurende 15 minuutjes.
Verwarm het overige witloof en vermeng met 6 sneetjes in fijne reepjes gesneden kaas.

Lepel het stamppotje in een ring bovenaan het bord.
Lepel hierop de witloof- en gesmolten kaasreepjes en werk af met een kaaskoekje.
Leg rechts onderaan de kipfilets (trapsgewijs in 4 sneetjes gesneden) en leg langs de andere zijde de spruitjes.
Overgiet de kipfilet met de bruine saus.
Werk af met 3 sprietjes bieslook.




 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.