Clafoutis met aardbeien

Programma Dagelijkse kost
Partner
Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

75

Een clafoutis wordt gemaakt van een soort flensjesbeslag dat je over vruchten giet. Het wordt recht uit de oven geserveerd in een ovenschaal of in kleine ovenschaaltjes. Probeer zeker deze versie met aardbeien eens.

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 1 dl room
  • 3 dl melk
  • 100 g kristalsuiker
  • 100 g tarwebloem
  • 1 eetlepel vanille puddingpoeder
  • 2 eetlepels vanillesuiker
  • 2 vanillestok
  • 100 g pistaches
  • een scheutje aardbeienlikeur
  • 400 g aardbeien
  • bloemsuiker
  • zout

Recept

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

Doe de eieren in de blender. Voeg er de room, de melk, de kristalsuiker, de bloem, het puddingpoeder (of de maïzena), de vanillesuiker en een snuif zout aan toe.

Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes en doe ze ook in de blender. Doe er de pistaches en een scheutje aardbeienlikeur bij. Mix alles tot beslag.

Was de aardbeien. Verwijder de kroontjes en snijd ze in plakjes. Verdeel de aardbeien over de schaaltjes. Giet er het beslag over.

Bak de clafoutis 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Bestrooi met een beetje bloemsuiker. Geef er eventueel een bolletje roomijs bij.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.