Aardappelsoep met gebakken boschampignon

Soupe
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

Recept

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

Pel en snipper de ui, snijd het wit van de prei in ringen. Verwarm de boter in een grote pan en fruit de groenten. Blus met de bouillon.

Doe er de aardappelblokjes bij en kook gaar in ± 20 minuten. Mix de soep en roer er de room door. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Wentel de schoongemaakte champignons even door wat bloem. Bak ze krokant in olijfolie en kruid met peper en zout.

Serveer de soep in kommetjes, lepel er wat champignons op en strooi er de gehakte peterselie over. Lekker met stokbrood.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.