Aardappelsalade met geroosterde prei, gerookte makreel en citrusvinaigrette

Geert Van Der Bruggen
4
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 2 staven prei
  • 2 sjalotjes
  • 2 sinaasappelen
  • 2 gerookte makreelfilets
  • 1 pakje friséesla
  • 50 g zure room
  • olijfolie
  • 1 dl koolzaadolie
  • 1 el anijszaad
  • zeezout

Snijd de aardappelen in kleine, gelijke stukjes en stoom ze gaar.

Snipper de sjalotjes fijn en stoof ze glazig in olijfolie. Blus met het sap van de sinaasappelen en laat inkoken. Voeg er de anijszaadjes bij en roer er de koolzaadolie door. Giet deze dressing over de warme aardappeltjes. Die zullen mooi alle smaken opslorpen. Kruid met zeezout.

Snijd de gewassen prei in schijfjes van 2 cm hoog. Rooster ze 2 minuten op beide kanten in een niet te hete grillpan en kruid met zeezout. Haal de pan van het vuur en laat de prei er in liggen om nog wat verder te garen.

Meng als de salade wat is afgekoeld, de friséesla erdoor.

Werk af met de in stukken gescheurde makreel, de prei en enkele lepeltjes zure room.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.