Koken in de wok

Koken in de wok

Pikant of zoetzuur? Vlees, vis of veggie? Of liever een wok met aardappeltjes? Met wokken kan je alle kanten uit! Bovendien gebruik je tijdens het wokken weinig vetstof, kook je energiezuinig en ben je klaar in een mum van tijd.

Hoe moet ik wokken?

  • Snijd je groenten/vlees/vis in hapklare reepjes. 
  • Verwarm de wok op een zeer hoge temperatuur. Gebruik bij voorkeur een olie die sterk verhit mag worden. Arachideolie is ideaal om mee te wokken.
  • Bak vlees/vis zeer kort aan (max. 1 minuut) in kleine porties. Zo krijgen de stukjes een heerlijk krokant korstje en blijven de sappen behouden. Houd het daarna apart.
  • Roerbak daarna pas de groenten.
  • Doe er een saus of marinade bij.
  • Voeg opnieuw het vooraf gebakken vlees/vis toe. Geef het niet meer dan de tijd om terug op te warmen. Zo wordt het niet te droog. 

Tip

Voor alles wat lekker is om in onze gerechten te gebruiken vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij graag rechtstreeks bij een hoeve in jouw buurt? Je vindt hier alle hoeveverkooppunten.

Wok met kip of kalkoen

Kip en kalkoen kan je eventueel vooraf marineren. Doe dit niet te lang op voorhand, anders overheerst de smaak van de marinade de subtiele smaak van de kip/kalkoen.

Wok met vis

Dep de vis steeds droog met keukenpapier voor je hem in de wok gooit. Anders krijg je stoom en krijgt de vis geen krokant jasje.

Wok met groenten

Heb jij je groentjes liever knapperig of toch wat zachter? Geen probleem, hier kies jij namelijk de gaartijd.

Wok met vlees

Vind je nog een rauw stukje biefstuk of mignotte in de frigo? Gooi ze in de wok en tover een verrassende maaltijd op tafel.

Ontdek nog meer wokgerechten

Krijg je er niet genoeg van? Ontdek nog meer wokgerechten in ons thema In de wok, en wok erop los. Ben je zelf aan de slag gegaan? Laat het ons weten op FacebookInstagram of Twitter met #lekkervanbijons! 

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.