Rog, da’s een vis die smaakt naar… nóg!

Rog, da’s een vis die smaakt naar… nóg!

Rog vraagt niet veel om overheerlijk te smaken. Even bakken of pocheren volstaat voor een echt feestmaal. Met deze tips en recepten ontdek je hoe lekker rog kan zijn.

5 visserswijsheden over rog

  • De kwaliteit van rog is het hele jaar door uitstekend. In de winkel vind je voornamelijk roggevleugels, maar ook de wangetjes en de lever zijn een echte delicatesse.
  • Wil je kinderen vis leren eten, begin dan met rog. Ze zullen er wild van zijn. Het visvlees valt uit elkaar in smakelijk slierten én er zitten geen graten in.
  • Een verse roggevleugel is lichtroze en heeft een stevige textuur.
  • Rog moet erg vers zijn en enkel naar de zee ruiken. Bewaar rog nooit langer dan twee dagen in de koelkast.
  • Vries verse rog nooit in. Het visvlees verdraagt dit niet.

Roggevleugels klaarmaken? Dit kan je doen!

Rog is een culinaire topper. Het visvlees is vrij vast en ideaal om te bakken, pocheren, stomen, in de oven of in papillot te bereiden. Dankzij de zachte structuur is rog ook heerlijk in koude gerechten zoals een terrine of gelei.

Rog pocheren

Een gepocheerde roggevleugel geserveerd met gesmolten boter en kappertjes is een echte klassieker van bij ons. Maar ook rog met hollandaisesaus is een duo om duimen en vingers bij af te likken.

Rogvleugel bakken

Een gebakken roggevleugel met kappertjes is om van te watertanden… Met dit recept voor rog met appelkappertjes en paprikasaus geef je die heerlijke klassieker een zomerse twist! Wist je dat rog ook mooi combineert met de frisse smaak van venkel? Alstublieft: rog met Zuiderse venkel en kaascrumble.

Rog in de oven

Wil je rog klaarmaken in de oven? Topidee! Aan vis in de oven heb je weinig werk. Je legt roggevleugels in een pan of ovenschaal en laat de oven z’n werk doen. Met dit recept van rogfilet met zeekraal, kerstomaat en rucolasaus zet je zo een snelle en verfijnde hap, van de oven op tafel. Heb je bladerdeeg in huis? Maak dan zeker eens onze fish pie met rog.

Heb jij een van onze recepten met rog geprobeerd? Of ken je zelf nog een lekker rog recept dat je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.