Rog, da’s een vis die smaakt naar… nóg!

Rog, da’s een vis die smaakt naar… nóg!

Rog werd uitgeroepen tot Vis van het Jaar 2021. Een uitstekende keuze! Deze vis van bij ons vraagt niet veel om overheerlijk te smaken. Even bakken of pocheren volstaat voor een echt feestmaal. Ontdek in deze tips en recepten hoe je rog nog lekkerder klaarmaakt.

4 visserswijsheden over rog

  • De kwaliteit van rog is het hele jaar door uitstekend. In de winkel vind je voornamelijk roggevleugels, maar ook de wangetjes en de lever zijn een echte delicatesse.
  • Rog wordt in onze Belgische wateren vooral opgevist als bijvangst van tong. Een keuze voor rog gevangen door onze vissers is een keuze voor duurzame vis.
  • Vries verse rog nooit in. Het visvlees verdraagt dit niet.
  • Wil je kinderen vis leren eten, begin dan met rog. Ze zullen er wild van zijn. Het visvlees valt uit elkaar in smakelijke slierten én er zitten geen graten in.
Rog met venkel, kaascrumble en limoen

Roggevleugels klaarmaken? Dit kan je doen!

Rog is een culinaire topper. Het visvlees is vrij vast en ideaal om te bakken, pocheren, stomen, in de oven of in papillot te bereiden. Dankzij de zachte structuur is rog ook heerlijk in koude gerechten zoals een terrine of gelei.

Rog pocheren

Een gepocheerde roggevleugel geserveerd met gesmolten boter en kappertjes is een echte klassieker van bij ons. Maar ook rog met hollandaisesaus is een duo om duimen en vingers bij af te likken.

Rogvleugel bakken

Een gebakken roggevleugel met kappertjes is om van te watertanden… Met dit recept voor rog met appelkappertjes en paprikasaus geef je die heerlijke klassieker een zomerse twist! Wist je dat rog ook mooi combineert met de frisse smaak van venkel? Alstublieft: rog met Zuiderse venkel en kaascrumble.

Rog in de oven

Wil je rog klaarmaken in de oven? Topidee! Aan vis in de oven heb je weinig werk. Je legt roggevleugels in een pan of ovenschaal en laat de oven z’n werk doen. Met dit recept van rogfilet met zeekraal, kerstomaat en rucolasaus zet je zo een snelle en verfijnde hap, van de oven op tafel. Heb je bladerdeeg in huis? Maak dan zeker eens onze fish pie met rog.

Heb jij een van onze recepten met rog geprobeerd? Of ken je zelf nog een lekker rog recept dat je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons. Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.