Visburger van rog met frietjes en truffelmayonaise

Snack
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Met rog, kaas en wat verse kruiden maak je lekkere visburgers. Serveer met frietjes en truffelmayonaise voor een gerecht om duimen en vingers van af te likken.

Ingrediënten

  • 800 g frietaardappelen

Voor de burgers

  • 350 g rogfilet
  • 5 g dille
  • 5 g bieslook
  • 5 g platte peterselie
  • 50 g kaas postel hard
  • 1 el mosterd
  • 30 g panko + extra om de burgers in te wentelen
  • peper
  • zout
  • 50 ml olijfolie

Voor de salade

  • 4 kropjes Romeinse sla
  • 5 g bieslook
  • 1 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn

Voor de truffelmayonaise

  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • Rasp van ½ citroen
  • 1 kl truffelpasta

Recept

Maak de truffelmayonaise

Meng de mayonaise met de yoghurt, citroenrasp en truffelpasta.

Breng verder op smaak met peper en zout.

Maak de visburgers

Hak de visfilets fijn.

Hak de dille, bieslook en peterselie fijn in een blender.

Rasp de Postel kaas en meng onder de kruiden.  

Voeg de vis toe en hak verder fijn, maar zorg ervoor dat het geen mousse wordt.

Kruid met peper en zout meng er de mosterd en panko onder. Vorm er burgertjes van, dip ze in de panko en druk goed aan. Laat even opstijven in de koelkast.

Maak de frietjes

Schil de frietaardappelen en snijd in grove frieten. Dep droog.

Verwarm de friteuse voor op 160°C en bak de frietjes een 1ste maal in het hete frietvet, ongeveer 5 minuten.

Verhoog daarna de temperatuur naar 180°C. Bak de frietjes verder krokant in het hete frietvet.

Afwerking

Zet een pan op het vuur met olijfolie en bak de burgers en gaar en goudbruin in gedurende ongeveer 3 minuten per kant.

Spoel de slakropjes en snijd in stukken. Besprenkel met olijfolie, witte wijnazijn en kruid met peper en zout. Bestrooi met fijngesnipperde bieslook.

Serveer de burgers met de frietjes, sla en truffelmayonaise.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.