Proefritje Vlaanderen: ontdek traditionele streekproducten

Proefritje Vlaanderen: ontdek traditionele streekproducten

Belgen houden niet alleen van lekker eten, we produceren het ook als de beste. Met streekeigen grondstoffen, respect voor het traditionele ambacht, en vaak ook met recepten die van generatie op generatie worden doorgegeven. Culinair erfgoed van de bovenste plank dus. Ga mee met ons op een proefritje Vlaanderen!

De lekkerste streekproducten uit West-Vlaanderen

Wil je je smaakpapillen eens goed verwennen? Dan ben je in West-Vlaanderen aan het goede adres. Van oesters tot boerenpaté, van hartverwarmend dessert tot fruitig kriekbier... Deze streekproducten zijn een ommetje meer dan waard!

Mostaard Wostyn uit Torhout

Van Dendermonde tot Denderhoutem: het beste uit Oost-Vlaanderen

Zin in kaas? In zoets? In vlees? Of toch liever iets sterkers? Het aanbod Oost-Vlaamse streekproducten is zo groot dat je altijd wel iets vindt om je hongertje-van-het-moment te stillen (of dorstje natuurlijk).

Geraardsbergse Mattentaarten

Deze streekproducten uit Vlaams-Brabant moet je proeven

Traditionele vleeswaren, schuimende bubbels, zoet gebak… Vlaams-Brabant heet je welkom met verrassende streekproducten om duimen en vingers af te likken.

Cervela uit Zemst

Genieten van heerlijke streekproducten uit Antwerpen

Typisch Antwerpen? Typisch lekker! Of je nu kiest voor zoet erfgoed uit ’t Stad, kaas uit de Kempen, signatuurgebak uit de provinciesteden of Keizerlijk bier... Antwerpse streekproducten zijn altijd een feest.

Postelse harde abdijkaas

De culinaire hemel op aarde: streekproducten uit Limburg

Proeven van Limburg, dat is een beetje proeven van het paradijs. Van smeuïge stroop tot pittige waterkers, van malse speculaas tot goudgele appeldruivenwijn... Limburg is een stukje culinaire hemel op aarde!

Hasseltse speculaas

Streekproducten: Vlaams culinair erfgoed om te koesteren

Om de traditionele Vlaamse streekproducten te erkennen én herkenbaar te maken voor de consument werd het label STREEKPRODUCT.be in het leven geroepen. Al meer dan 225 producten, verspreid over heel Vlaanderen, kregen een erkenning. Benieuwd naar al dat lokaal lekkers? Kijk voor meer info op www.streekproduct.be.

Wat is jouw favoriete streekproduct? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons. Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.