Aardappelwafels met paardenlookworst en mosterdsaus

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Geen fan van zoet? Dan moet je deze hartige wafels met paardenlookworst en mosterdsaus zeker eens proberen. 

Ingrediënten

Voor de wafels:

  • 1 kg Moese aardappelen
  • 1 ei
  • 3 el bloem
  • Verse bladpeterselie
  • Verse bieslook of dragon
  • Peper en zout
  • Arachideolie om het wafelijzer in te vetten

extra:

Hou de wafeltjes warm, tijdens het bakken, in de oven of warm ze even kort op in de microgolf.

Recept

Maak de aardappelwafels

Schil de aardappelen en kook ze 20 minuten beetgaar in gezouten water.

Giet ze af en plet ze tot een puree. Meng het ei en de bloem onder de puree. Laat helemaal afkoelen.

Hak de bladpeterselie en bieslook of dragon fijn en meng ze eronder, kruid naar eigen smaak met peper en zout.

Vet het wafelijzer in met wat olie. Bak de wafeltjes in het wafelijzer goudbruin.

Maak de topping

Snijd de paardenlookworst in blokjes en bak ze kort in een pannetje met wat vetstof.

Meng intussen de mosterd met de mayonaise en yoghurt voor het sausje.

Was de waterkers en snijd eventueel de steeltjes eraf.

Afwerking

Schik de waterkers op de borden. Schik er de wafeltjes bij en werk af met de gebakken paardenlookworst en het mosterdsausje. Serveer eventueel met een glaasje Spécial Belge Ale.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.