Hartige volkorenbroodpudding met ham en kaas

4
  • 12 sneetjes van een klein lang volkoren brood
  • 12 plakjes gekookte ham, bvb. Meesterlyck
  • 100 g gemalen kaas, bvb. Corsendonk
  • 4 eieren
  • 4 el melk
  • boter
  • nootmuskaat en cayennepeper
  • peper en zout

Kluts de eieren los met de melk en breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en cayennepeper.
Haal de volkorenboterhammen door het eimengsel en schik ze in een beboterde ovenschaal.

Leg er telkens een plakje ham tussen.
Schenk de rest van het eimengsel erover en bestrooi met de gemalen kaas.

Bak de broodpudding 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.