Aardappelsalade met gedroogde ham en geitenkaas

4
(10) 10
  • 6 vastkokende aardappelen (ongeveer 500 g)
  • 4 sneetjes gedroogde ham
  • 100 g verse geitenkaas
  • 100 g plattekaas
  • 1/4 bosje platte peterselie
  • 1 lente-ui
  • 1/2 bosje bieslook
  • 1 el olijfolie
  • rucola en balsamicoazijn als garnering
  • peper en zout

Leg de gewassen, ongeschilde aardappelen in een kom en zet ze half onder water.
Dek af en gaar ze 8 minuten in de microgolfoven op maximumvermogen.
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke blokjes.

Snijd het lente-uitje fijn en hak de bieslook en platte peterselie fijn.
Meng de geitenkaas met de fijne kruiden, het lente-uitje en de plattekaas.
Voeg er de aardappelen aan toe.
Kruid met peper, zout en olijfolie.

Leg de sneetjes ham in 4 kommetjes.
Verdeel er de geitenkaasmengeling en aardappelen over.
Laat afkoelen in de koelkast.

Werk af met rucola en besprenkel met balsamicoazijn.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.