Aardappelsalade met gedroogde ham en geitenkaas

4
(10) 10
  • 6 vastkokende aardappelen (ongeveer 500 g)
  • 4 sneetjes gedroogde ham
  • 100 g verse geitenkaas
  • 100 g plattekaas
  • 1/4 bosje platte peterselie
  • 1 lente-ui
  • 1/2 bosje bieslook
  • 1 el olijfolie
  • rucola en balsamicoazijn als garnering
  • peper en zout

Leg de gewassen, ongeschilde aardappelen in een kom en zet ze half onder water.
Dek af en gaar ze 8 minuten in de microgolfoven op maximumvermogen.
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke blokjes.

Snijd het lente-uitje fijn en hak de bieslook en platte peterselie fijn.
Meng de geitenkaas met de fijne kruiden, het lente-uitje en de plattekaas.
Voeg er de aardappelen aan toe.
Kruid met peper, zout en olijfolie.

Leg de sneetjes ham in 4 kommetjes.
Verdeel er de geitenkaasmengeling en aardappelen over.
Laat afkoelen in de koelkast.

Werk af met rucola en besprenkel met balsamicoazijn.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.