Kazen van bij ons

Leuke weetjes over kazen van bij ons

Een croque uit het vuistje, een portie gemengd voor de tv, een broodje met kaas op zondagmorgen, een kaaskroket als voorgerecht… Belgische kazen maken van onze dagelijkse kaasmomentjes kleine genietmomentjes. Verras je tafelgenoten met een van onze gerechten én je kennis over kaas. We zetten hier naast recepten ook 5 kaasweetjes op een rij.

Pastinaaksoep met Belgische abdijkaas en pittige croutons

5 wist-je-datjes over kaas

Wist je dat…

  • er meer dan 300 Belgische kazen bestaan? Onze kaasmakers produceren heel verscheiden kazen waar we trots op mogen zijn. Die kazen worden allemaal op een andere manier gemaakt, maar de basis komt overal op hetzelfde neer. Lees hier hoe kaas gemaakt wordt of snuister door onze kaaszoeker.
  • je kaas het best helemaal onderaan in de koelkast bewaart, in de groentelade? Uitzonderingen zijn verse kaas, sterk gerijpte kaas en blauwschimmelkaas. Vind hier nog meer bewaartips voor kaas.
  • we kaas vaak te koud serveren? Breng kaas ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur voor je ‘m eet. Zo komt de smaak helemaal tot zijn recht. Ontdek hier welke fouten we nog maken bij het serveren van kaas.
  • het bij een kaasschotel belangrijk is om niet enkel heel neutraal smakende kazen of net heel pittige te voorzien? Zorg voor afwisseling en een boeiende smaakervaring. In onze tips voor de perfecte kaasschotel lees je er alles over.
  • kaas en bier elkaar optillen qua smaakbeleving? Of er ontstaat een totale harmonie of een boeiend contrast. Vooral zure en droge bieren zorgen voor verfrissing en dat amuseert onze smaakpapillen. Maar elk bier is verschillend, en elke kaas ook. Niets boeiender dus dan het zoeken naar nieuwe koppeltjes. We geven jou alvast 10 gouden bier-en-kaascombinaties.

Ben jij ook fier op de kazen van hier?

Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Instagram en post een foto met #lekkervanbijons van jouw genietmoment met kazen van bij ons. We horen ook graag wat je vindt van onze nieuwe tv-spot?

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en zet ook onze Pinterest- of YouTube-account bij je favorieten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.