Bladerdeegwafeltjes met ham en kaas

6
  • 2 vellen bladerdeeg
  • olijfolie
  • 200 g Brugge dentelle
  • 200 g Meesterlyck ham
  • Peper en zout

Slaatje

  • 150 g gemengde jonge sla
  • 8 kerstomaatjes
  • ½ paprika

Vinaigrette

  • 6 eetl olijfolie
  • 2 eetl balsamicoazijn
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl honing
  • walnoten

Bladerdeegwafeltjes

Verwarm het wafelijzer.

Rol het bladerdeeg uit en snijd 12 rondjes met behulp van een soepkommetje.
Verdeel over 6 rondjes de kaas en de ham. Kruid met peper en zout. Klop een eidooier los en wrijf de randen in met ei. Leg er telkens een tweede rondje bladerdeeg bovenop. Druk de randen goed aan.  

Bak het bladerdeeg ongeveer 3 minuten goudbruin in het wafelijzer.

Slaatje

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in fijne reepjes. Snijd de kerstomaatjes in 4.
Hak de walnoten grof.

Meng voor de vinaigrette de olijfolie met balsamicoazijn, mosterd en honing. Kruid met peper en zout.  

Meng de jonge sla met de paprika, kerstomaatjes en gehakte noten. Voeg de vinaigrette toe aan de salade net voor het opdienen.

Serveer de salade met de bladerdeegwafels.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.