Bladerdeegwafel met kaas en savooikoolpesto

Snack
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 10

Een hartige wafel, het klinkt misschien wat vreemd maar, geloof ons, deze bladerdeegwafel met gesmolten kaas en pesto van savooikool is o-ver-heerlijk

Ingrediënten

  • 2 rollen bladerdeeg
  • 100 g savooikoolbladeren
  • handvol peterselie
  • 1 el citroensap
  • 40 g pijnboompitten, geroosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 120 g Brie L’Exquis
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Snijd de harde nerf van de savooikool weg en blancheer de bladeren 5 minuten in licht gezouten water. 

Giet af en doe alles samen met de peterselie, citroensap, pijnboompitten, gepelde look en een flinke scheut olijfolie in een blender. Mix glad en kruid met peper en zout.

Laat het wafelijzer warm worden.

Snijd de korsten van de kaas weg en snijd de kaas in dunne plakjes.

Rol het bladerdeeg open en steek er 8 cirkels van 10 cm diameter uit. Bestrijk 4 bladerdeegrondjes met de savooikoolpesto en beleg met plakjes kaas. Laat een randje deeg van 1 cm vrij en bestrijk dat met water. Leg er een tweede deegrondje bovenop. 

Bak de wafeltjes goudbruin.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.