Snelle hutsepot

Eenpansgerechten met aardappelen, altijd een succes

Een vermoeiende dag op school, een drukke dag op het werk? Daar is maar één remedie tegen: comfortfood, recht uit de pan op tafel. Met deze tips en eenpansgerechten met aardappelen scoor je bij heel het gezin.

Patatjes voor al jouw patatjes? 4 handige tips

Heb je nog heel jonge etertjes aan tafel die het soms nog wat moeilijk hebben met nieuwe smaken? Zo lukt het vast wel:

  • Schep geen te grote portie op. Een grote berg onbekend eten ziet er nog onaantrekkelijker uit dan een bescheiden hapje.
  • Dwing kinderen niet om hun bord leeg te eten. Maak er zeker geen strijd van, en laat ze zelf beslissen hoeveel ze op eten.
  • Geef niet te snel op, en maak hetzelfde gerecht zeker later nog een keer. Kinderen moeten nu eenmaal wennen aan nieuwe smaken.
  • Vul de maaltijd aan met wat gezonde extra’s die kinderen zeker wel lusten (bv. wat extra puree, wat tomaatjes).

Het resultaat? Alleen maar blije gezichten aan tafel!

Hippe waterzooi in de wok met kip

Tip: koken met bio- of hoeveproducten?

Voor bijna elk ingrediënt vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij liever recht van bij de boer? Vind hier alle hoeveverkooppunten bij jou in de buurt.

Heb jij onze tips of een van onze eenpansgerechten met aardappelen geprobeerd? Of ken je zelf nog een lekker gerecht dat je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons!

Wil je op de hoogte blijven van de allerlaatste nieuwtjes, zet dan onze Pinterest- of YouTube-account bij je favorieten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.