Snelle hutsepot

Eenpansgerechten met aardappelen, altijd een succes

Een vermoeiende dag op school, een drukke dag op het werk? Daar is maar één remedie tegen: comfortfood, recht uit de pan op tafel. Met deze tips en eenpansgerechten met aardappelen scoor je bij heel het gezin.

Patatjes voor al jouw patatjes? 4 handige tips

Heb je nog heel jonge etertjes aan tafel die het soms nog wat moeilijk hebben met nieuwe smaken? Zo lukt het vast wel:

  • Schep geen te grote portie op. Een grote berg onbekend eten ziet er nog onaantrekkelijker uit dan een bescheiden hapje.
  • Dwing kinderen niet om hun bord leeg te eten. Maak er zeker geen strijd van, en laat ze zelf beslissen hoeveel ze op eten.
  • Geef niet te snel op, en maak hetzelfde gerecht zeker later nog een keer. Kinderen moeten nu eenmaal wennen aan nieuwe smaken.
  • Vul de maaltijd aan met wat gezonde extra’s die kinderen zeker wel lusten (bv. wat extra puree, wat tomaatjes).

Het resultaat? Alleen maar blije gezichten aan tafel!

Hippe waterzooi in de wok met kip

6 eenpansgerechten met aardappel die iedereen kan maken

Op zoek naar gerechten met aardappel die onweerstaanbaar zijn voor groot en klein? We zetten onze favorieten op een rij.

2x lekker hartverwarmend

Aardappelgratin en frittata zijn het perfecte comfortfood voor donkere dagen: hartverwarmend, smeuïg én gemakkelijk om te bereiden. Wat kies jij: aardappelgratin met wortel en witloof of frittata met verse spinazie? Tip: maak zeker genoeg, want wedden dat iedereen een tweede portie wil?!

2x lekker snel klaar

Een waterzooi of hutsepot die alle tijd heeft gekregen om te sudderen? Smaakt fan-tas-tisch! Maar wat als het snel moet gaan? No problemo, onze waterzooi in de wok met kip en aardappelen en onze hutsepot met gekookte ham zet je binnen de 30 minuten op tafel.

2x lekker in laagjes: het geheim zit in de bodem

Wie zegt dat een quiche altijd een deegbodem moet hebben? En dat je bij een lasagne pastavellen moet gebruiken? Verras je tafelgenoten met een overheerlijke aardappeltaart of een aardappellasagne. Het vraagt een beetje snijwerk, maar daarna doet de oven al het werk, ideaal toch?

Tip: koken met bio- of hoeveproducten?

Voor bijna elk ingrediënt vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij liever recht van bij de boer? Vind hier alle hoeveverkooppunten bij jou in de buurt.

Heb jij onze tips of een van onze eenpansgerechten met aardappelen geprobeerd? Of ken je zelf nog een lekker gerecht dat je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons!

Wil je op de hoogte blijven van de allerlaatste nieuwtjes, zet dan onze Pinterest- of YouTube-account bij je favorieten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.