Stoofpotje met kip, champignons en aardappelen

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 40

Heb je een hekel aan afwassen? Goed nieuws: voor dit stoofpotje van kip, champignons en aardappelen heb je maar één pot nodig. En alsof dat nog niet genoeg is: dit eenpansgerecht is makkelijk klaar te maken én supersmaakvol. 

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 1 preistengel, in ringen
  • 200 g champignons
  • 500 g vastkokende aardappelen, geschild, in hapklare stukken
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • enkele takjes tijm
  • 1 el fijngehakte dragon
  • 4 plakjes gerookt spek, klein gesneden
  • 125 ml droge, witte wijn
  • 250 ml kippenbouillon
  • 120 ml room
  • 1 el bloem
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Kruid de kippenbouten met peper en zout, bestuif met wat bloem en bak ze aan alle kanten goudbruin in olijfolie. Schep uit de pan.

Bak de prei, look en spek in dezelfde pan goudbruin. Giet er eventueel nog een scheutje olijfolie bij. Doe er de kip terug bij.

Halveer de grootste champignons en voeg alles bij de kip. Bak 2 minuten verder. 

Voeg de aardappelen, wijn, bouillon, tijm en dragon toe en laat 30 minuten op een laag vuur sudderen tot de kip zacht is. 

Roer er tot slot de room door. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.