Kalfsgebraad

Koken met Sven Ornelis: drie overheerlijke zomerse gerechten met kalfsvlees van bij ons

“Geweldig toch die zonnige dagen waarop je ten volle geniet van overheerlijke frisse gerechten, terwijl je geniet van de natuur in je tuin of op je terras.” zo vertelt Would Be Chef Sven Ornelis enthousiast. We weten allemaal dat deze sympathieke radiomaker én foodie houdt van heerlijk eten én het buitenleven. Speciaal voor Lekker van bij ons verklapt hij zijn drie absolute must do’s in de keuken voor deze zomer en neemt hij ons mee op een culinaire en zomerse smaakreis met kalfsvlees in de hoofdrol.

Sven Ornelis

Sven, waar komt jouw passie voor koken vandaan?

Van mijn mama! Ze heeft ons altijd verwend met overheerlijke gerechten. Geen haute cuisine, maar simpele gerechten met veel liefde gemaakt. En dat is net wat ik ook probeer te doen in mijn kookboeken en op mijn foodblog wouldbechef.be: makkelijke recepten bedenken die iedereen kan klaarmaken.

Jouw gerechten draaien dus niet om techniek?

Ik heb geen koksopleiding gevolgd, en er zijn technisch gezien veel straffere hobbykoks dan ikzelf. Mijn gerechten draaien eigenlijk puur om smaak. Ik wil altijd gerechten maken die lekker zijn. Soms zijn dat gerechten met onverwachte smaakcombinaties waarmee je je gasten kunt verrassen. Soms zijn dat heerlijke klassiekers met een twist.

Wat zijn jouw 3 'must do' kooktips voor deze zomer?

Tip 1: Kook geen traditionele driegangenmenu, maar verras je gasten met kleine gerechtjes. Heerlijk toch als je je tafelgenoten veel verschillende dingen kan laten proeven!

Tip 2: Koop lokaal. Ik kies bv steevast voor seizoensgroenten en ik koop mijn vlees bij de slager in het dorp. Zo ben ik zeker van verse producten met absolute topkwaliteit.

Tip 3: Breng de zon in je bord met lekkere smaakbommetjes: verse kruiden zijn altijd een goede basis! Voeg ze puur toe aan je gerecht of maak er pesto’s van of heerlijke salsa’s. Ik vind het ook heerlijk om zelf dips, pittige mayonaises en lekkere tapenades te maken. Je zult merken in mijn kalfsgerechtjes dat ik die graag toevoeg.

Tip: koken met bio- of hoeveproducten?

Voor alles wat lekker is om in deze gerechten te gebruiken vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij graag rechtstreeks bij een hoeve, buurderij of boerenmarkt in jouw buurt? Rechtvanbijdeboer.be bundelt alle verkooppunten.

Ook gek op kalfsvlees?

Probeerde jij een van onze recepten met kalfsvlees? Of ken je nog een gerecht of tips die je graag met ons wil delen? Laat het dan zeker weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto op Instagram met #lekkervanbijons! En check zeker ook gekopkalfvlees.be voor meer info en weetjes over kalfsvlees.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

© beeld Sven Ornelis: wouldbechef.be