Kalfstournedos met krokante salade

4
35

Voor de mosterddressing:

  • 2 theelepels granenmosterd
  • 1 theelepel suiker
  • 60 ml olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • peper en zout
     

Meng alle ingrediënten voor de mosterddressing. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Snijd de groenten in fijne reepjes. Blancheer de sperziebonen, peultjes, bleekselder en wortelen 3 minuten in kokend water. Spoel onmiddellijk af onder koud water. Meng er de lente-ui, de bieslook en enkele eetlepels mosterddressing onder.

Haal het vlees 15 minuten voor gebruik uit de koelkast. Kruid de kalfstournedos met peper en zout. Gril de kalfstournedos op de hete barbecue 3 à 5 minuten per kant. Controleer regelmatig of het vlees niet aanbrandt, anders plaats je de grill wat hoger. Laat 10 minuten afgedekt rusten.

Serveer met de krokante groentensalade en gegrilde krielaardappelen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.