Varkensspiering met sojasaus

4
  • 4 varkensspieringen
  • 600 g witte kool
  • 20 cl tomatensaus
  • 2 el sojasaus
  • 1 el mosterd
  • 1 el Worcestershiresaus
  • 2 el sake
  • 2 eieren
  • 100 g paneermeel
  • 50 g bloem
  • frituurolie
  • 1 citroen (in partjes gesneden)

Maak de witte kool schoon en snijd fijn. Dompel de fijngesneden witte kool 5 minuten onder in ijswater. Laat de kool goed uitlekken

Meng de tomatensaus, de sojasaus, de mosterd, de Worcestershiresaus en de sake. Breng het geheel aan de kook. Laat afkoelen.

Leg de spieringen tussen 2 vellen versheidsfolie en klop ze met behulp van een deegrol tot een dun lapje. Verwijder de folie en wrijf de spieringen in met bloem.
Haal de spieringen door de met water losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermeel.

Verwarm de friteuse op 180°C en bak het gepaneerde vlees hierin.

Neem het vlees uit de friteuse en laat het uitlekken op keukenpapier. Versnijd het vlees in stukjes.
Schik de stukjes vlees met de witte kool op een bord.

Serveer met een partje citroen en de saus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.