Varkensspiering met sojasaus

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

50

Een zomers gerechtje van varkenspiering met een lekker, krokant paneerlaagje gelegd op een bedje van witte kool. 

Ingrediënten

  • 4 varkensspieringen
  • 600 g witte kool
  • 20 cl tomatensaus
  • 2 el sojasaus
  • 1 el mosterd
  • 1 el Worcestershiresaus
  • 2 el sake
  • 2 eieren
  • 100 g paneermeel
  • 50 g bloem
  • frituurolie
  • 1 citroen (in partjes gesneden)

Recept

Maak de witte kool schoon en snijd fijn. Dompel de fijngesneden witte kool 5 minuten onder in ijswater. Laat de kool goed uitlekken.

Meng de tomatensaus, de sojasaus, de mosterd, de Worcestershiresaus en de sake. Breng het geheel aan de kook. Laat afkoelen.

Leg de spieringen tussen 2 vellen versheidsfolie en klop ze met behulp van een deegrol tot een dun lapje. Verwijder de folie en wrijf de spieringen in met bloem.

Haal de spieringen door de met water losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermeel.

Verwarm de friteuse op 180°C en bak het gepaneerde vlees hierin.

Neem het vlees uit de friteuse en laat het uitlekken op keukenpapier. Versnijd het vlees in stukjes.

Serveer met een partje citroen en de saus.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.