Tempura van groenten

Flandria
Partner
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Op zoek naar een krokant aperitiefhapje? Maak snel een beslag, dip je favoriete groenten erin en bak ze goudbruin in de friteuse. Smakelijk!

Ingrediënten

  • een bakje oesterzwammen
  • 2 grote wortelen
  • enkele roosjes broccoli
  • een paar roosjes bloemkool
  • 1 courgette
  • 2 kopjes bloem
  • een kopje ijskoud spuitwater
  • plantaardige olie
  • sojasaus

Recept

Snijd de groenten in hapklare stukken (niet te klein).

Voeg aan de bloem kleine beetjes water toe. Roer goed en blijf spuitwater toevoegen tot u een stevig, niet té vloeibaar beslag hebt.

Verhit de olie tot 180°C.

Haal de groenten door het beslag en frituur ze in kleine porties goudbruin.

Serveer met een beetje sojasaus als dip.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.