Puree van appelen en aardappelen

Accompagnement
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 5

Ingrediënten

  • 4 grote bloemige aardappelen
  • 3 geschilde appels
  • kaneelpoeder
  • 2 el rozijnen
  • zout
  • 2 el room
     

Recept

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Kook de aardappelblokjes in een bodempje water in de microgolfoven beetgaar (5 à 6 min. op 600W).
Pureer ze.

Verwijder het klokhuis van de appels en kook ze ongeveer 8 min. op 600W in een bodempje water in de microgolfoven.
Pureer ze met een vork.

Meng de aardappel- en de appelpuree.
Kruid met zout en voeg wat room toe om de puree smeuïger te maken.
Werk de puree af met een beetje kaneel of wat rozijnen.

 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.