Gevulde kip met pastasalade

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 8 plakjes gedroogde ham
  • ½ bosje basilicum, de blaadjes
  • 1 bolletje mozzarella
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • peper en zout

Voor de pastasalade:

  • 300 g penne
  • 4 vleestomaten
  • ½ bosje basilicum, de blaadjes
  • 8 zongedroogde tomaatjes in olie
  • 30 g pijnboompitten

Recept

Kook de penne beetgaar. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Snij de mozzarella in plakjes.

Snij de kipfilets open en kruid ze met peper en zout. Beleg met mozzarella, zongedroogde tomaatjes en blaadjes basilicum.

Vouw dicht en omwikkel elke filet met 2 plakjes ham. Bind dicht met keukentouw en verpak in aluminiumfolie.

Snij voor de salade de tomaten en zongedroogde tomaatjes in stukjes. Meng ze met de pasta, de basilicumblaadjes, de pijnboompitten en wat olie van de zongedroogde tomaatjes.

Laat de kiprolletjes 30 minuten garen op de barbecue, op matig vuur, en draai geregeld om.

Serveer ze met de pastasalade.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.