Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 8 plakjes gedroogde ham
- ½ bosje basilicum, de blaadjes
- 1 bolletje mozzarella
- 4 zongedroogde tomaatjes
- peper en zout
Voor de pastasalade:
- 300 g penne
- 4 vleestomaten
- ½ bosje basilicum, de blaadjes
- 8 zongedroogde tomaatjes in olie
- 30 g pijnboompitten
Recept
Kook de penne beetgaar. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Snij de mozzarella in plakjes.
Snij de kipfilets open en kruid ze met peper en zout. Beleg met mozzarella, zongedroogde tomaatjes en blaadjes basilicum.
Vouw dicht en omwikkel elke filet met 2 plakjes ham. Bind dicht met keukentouw en verpak in aluminiumfolie.
Snij voor de salade de tomaten en zongedroogde tomaatjes in stukjes. Meng ze met de pasta, de basilicumblaadjes, de pijnboompitten en wat olie van de zongedroogde tomaatjes.
Laat de kiprolletjes 30 minuten garen op de barbecue, op matig vuur, en draai geregeld om.
Serveer ze met de pastasalade.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.