Cordon bleu met gekookte ham en Affligem abdijkaas

4

Zelf cordon bleu maken? Dat lukt perfect met dit recept. Deze cordon bleu combineert gekookte ham met heerlijke abdijkaas.

  • 4 sneetjes Meesterlyck-ham

  • 4 kalfslapjes
  • 4 sneetjes abdijkaas, Affligem
  • 5 eetlepels bloem

  • 5 blaadjes salie
  • 4 blaadjes bladpeterselie
  • 1 takje rozemarijn
  • 125 g broodkruim 

  • 2 eieren
  • beetje boter 

  • een scheutje olie
  • peper en zout


Leg de kalfslapjes tussen twee vellen plasticfolie en plet ze (met een deegrol of een brede spatel).
Beleg elk lapje met een sneetje gekookte ham en een sneetje abdijkaas. Vouw het kalfslapje dicht, druk goed aan en steek vast met een houten prikker.

Zet 3 schaaltjes of soepborden klaar.
Meng in 1 schaaltje de bloem met peper en zout.

Snijd de salie, bladpeterselie en rozemarijn fijn.
Meng in een tweede schaaltje de fijngesneden kruiden met het broodkruim.

Klop in het derde schaaltje 2 eieren los. Haal elk belegd kalfslapje langs beide zijden eerst door de bloem, daarna door de losgeklopte eieren en vervolgens door het broodkruim.
Leg ze naast elkaar op een bord en laat even opstijven in de koelkast.

Verhit de boter met wat olie in een antikleefpan. Bak het vlees zo’n 4 minuten aan elke kant op een middelmatig vuur.

Cordon bleu in de oven?

Verwarm de oven voor op 180°C

Kleur de cordon bleu's langs beide zijden goudbruin.  Leg ze in een ovenschaal en plaats ongeveer 8 minuten in de oven.

 

Verwijder de houten prikker uit de cordon bleu voor het opdienen.

Serveer met sla en gekookte aardappelen of aardappelpuree met fijngehakte verse kruiden (3 el peterselie en 1 el salie).

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.