Aardappelsoep met mosselen

4
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 bussel pijpajuin
  • 500 g mosselen
  • 1 laurierblad
  • 50 g boter
  • 50 g gerookt spek
  • 1 dl witte wijn
  • 1 l visbouillon
  • 1 venkel
  • peper en zout
Ook lekker als maaltijdsoep!

Snijd de aardappelen en venkel in blokjes en doe ze in een kookpot. Bevochtig met de witte wijn en bouillon. Gaar de aardappelen en de venkel, kruid met peper en zout.

Snijd het groen van de pijpajuintjes en houd apart. Snijd de ui in grove stukken. Bak de ui, het wit van de pijpajuin en de spekblokjes lichtjes op in de boter tot de ui glazig is. Voeg de mosselen en het laurierblad toe en dek af. Zet het vuur goed hoog en schud de mosselen om de twee minuutjes even om. Zodra de schelpen zich openen, zijn ze klaar!

Schep de mosselen uit de pot.

Voeg de mosselen en het gesneden groen van de pijpajuin toe aan de aardappelbouillon.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.