Paprikadip

Paprika grillen in de oven of op de bbq? Met deze tips lukt het zo!

Je groenten zwart laten blakeren is meestal geen goed idee. Maar voor paprika’s maken we graag een uitzondering. Verwijder het zwart geblakerde vel en je vindt heerlijk zoet vruchtvlees. De ideale basis voor tal van gerechten. Maar hoe moet je een paprika grillen? En moet je een paprika ontvellen zonder veel gedoe? We zetten enkele tips op een rijtje. 

Paprika grillen in de oven

Zet je oven op 225 °C of zet de grill op de hoogste stand. Leg je paprika’s in zijn geheel op een vel bakpapier in een bakblik. Zorg ervoor dat je bakblik zo dicht mogelijk bij de grill staat. Laat de paprika’s grillen tot het vel zwart geblakerd is. Draai de paprika’s regelmatig om zodat alle kanten goed kunnen roosteren. 

Paprika roosteren op de barbecue

Ook op de barbecue kan je paprika roosteren. Leg de paprika’s direct op de hete grill en draai ze elke 2 tot 3 minuten totdat ze aan elke kant zwartgeblakerd zijn. 

Paprika’s ontvellen zonder veel gedoe

Als het vel van de paprika’s zwartgeblakerd is, kan je het normaal gezien zo lostrekken. Snijd de bovenkant van de paprika’s en haal de zaadjes eruit. Lukt het niet zo goed om de paprika’s te ontvellen? Doe de warme paprika’s dan even in een plastic zakje of in een afgedekte schaal en laat ze een kwartiertje rusten. Door de condens zal het vel gemakkelijker loskomen. 

Recepten met geroosterde paprika

Als alles goed is, heb je nu een hele schaal heerlijke geroosterde paprika’s. Goed afgedekt kan je ze een paar dagen bewaren in de koelkast. Ingevroren blijven ze 2 maanden goed. Zo heb je steeds een voorraadje gegrilde paprika bij de hand om bijvoorbeeld één van deze recepten uit te proberen. 

  • Snijd de paprika in reepjes, snipper er een teentje look en voeg wat olijfolie toe. Serveer met krakend vers stokbrood en je hebt een overheerlijk aperitiefhapje.
  • Fijngesnipperde geroosterde paprika doet het ook erg goed op een bruschetta of salsa.
  • Pimp je hummus of pesto met geroosterde paprika of maak een heerlijke aubergine-paprikadip.
  • Paprikasoep wordt nog lekkerder als je ook wat gegrilde paprika toevoegt.
  • Enkele reepjes geroosterde paprika voegen een toefje zomer toe aan je salades. 

Heb jij nog de ideale tip om een paprika te grillen? Of probeerde je één van onze recepten uit? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.