Gegrilde kalfskotelet met geroosterde groenten en krieltjes

4

Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika. Snijd de paprika, courgette en aubergine in grove stukken.
Halveer de krieltjes.

Kook de krieltjes, zonder te schillen maar gehalveerd, 12 minuten in gezouten water.
Warm ondertussen de oven voor op 180°C.

Bekleed een ovenschaal met bakpapier, leg er de gesneden groenten en de rode ui, in ringen gesneden, bij. Strooi er de naaldjes en blaadjes van tijm en rozemarijn over en kruid nog met peper en zout.
Haal de krieltjes uit het water en leg ze bij de groenten, sprenkel er olijfolie over.
Zet de ovenschaal gedurende 15 minuten in de oven.

Voeg na 15 minuten de kerstomaatjes en knoflook toe. Hussel even om en bak nog 10 minuten verder.
Borstel de kalfskotelet in met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak ze op een verhitte grillpan, langs beide kanten goudbruin.

Serveer de kalfskotelet met de gegrilde groenten en krieltjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.