Start to cook

Geroosterde groenten met gedroogde ham

4
45

Op zoek naar een makkelijke én overheerlijke ovenschotel? Verzamel je lievelingsgroenten en stop ze in de oven. Werk af met plakjes gedroogde Meesterlyck-ham en je hebt een lekkere groenteschotel die net dat tikkeltje meer heeft.

  • 250 g gedroogde Meesterlyck-ham, in plakjes
  • 2 gele paprika’s
  • 1 courgette
  • 2 chioggia bieten
  • ½ knolselder
  • 1 el rozemarijn(naalden)
  • 1 el peterselie
  • 3 el witte wijnazijn
  • 2 tl honing
  • olijfolie
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de paprika's in reepjes, de courgette en knolselder in plakjes.
Snijd de bieten in partjes
Hak de rozemarijn en peterselie fijn.

Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Bedruppel met olijfolie en bestrooi met de rozemarijn. Kruid met peper en zout en meng alles goed onder elkaar. Zet 30 minuten in de oven en schep geregeld om.

Maak een vinaigrette met 6 el olijfolie, de azijn, honing en peterselie en kruid met peper en zout.

Verdeel de groenten over de borden. Bedruppel met de vinaigrette en leg er telkens twee plakjes ham bij.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.