Stoofvlees met frieten en salade

Samen genieten van lekkers van bij ons, dat kan ook vanop afstand

Samen fijne tafelmomenten beleven met vrienden of familie? Ook in deze tijden van corona en quarantaine is dat mogelijk. Blijf #lekkerinuwkot en geniet van goed gezelschap via videocall. We vertellen je hoe je dat aanpakt en wat je kan klaarmaken.

Laptop

Zo zorg je voor quality time op en rond de (online) tafel: 3 tips

Vooral nu is het belangrijk om contacten met vrienden en familie te onderhouden. Die contactmomenten (zelfs al verlopen ze online) bieden een houvast, iets om naar uit te kijken en troost in deze onzekere tijden.

Quality time op en rond de tafel? In coronatijden wordt dat: gelijktijdig eten en contact houden via het scherm van je smartphone, tablet of laptop. Enkele tips:

1. Dineer samen via videochat

Skype, Facebook live, Zoom, Whatsapp, Facetime…  Het zijn maar enkele opties om een videocall te houden. Technologie: check! Maar, hoe organiseer je een succesvol videochat etentje?

Stap 1: kies een recept en deel het met je (online) tafelgenoten

Onze suggestie? Geflambeerde pepersteak met sla en frietjes: met deze klassieker scoor je bij jong en oud en de bereiding is gemakkelijk. Geen friteuse in huis? Frietjes of aardappelwedges kan je ook perfect in de oven bereiden. Of check onze receptenzoeker: daar vind je nog tal van gerechten met de beste ingrediënten van eigen bodem. Tip: hou ook rekening met de moeilijkheidsgraad van het recept, de bereidingstijd en ga na of iedereen de ingrediënten in huis heeft.

Stap 2: hou je aan de timing

Spreek goed af hoe laat je aan tafel wil gaan. Dek de tafel tijdig en denk na over de tafelschikking en de positie van de stoelen. Zo kan iedereen elkaar goed zien op het kleine scherm van een gsm, tablet of laptop. Tip: zit voor een keertje met je tafelgenoten aan één kant van de tafel. Ben je alleen thuis? Kies je favoriete plekje in huis en maak het extra gezellig.

Stoofvlees met frieten en salade

Stap 3: test je technologische tools op voorhand

Ga op zoek naar de beste positie om je gsm, tablet of laptop neer te zetten, zodat iedereen in beeld is. Kies je voor Skype, Facetime of Whatsapp? Zoek een platform waar iedereen mee vertrouwd is. Oefen even op voorhand of het videochatten bij iedereen lukt.

Stap 4: zorg dat je aan tafel alles bij de hand hebt

Zet alle potten en pannen op tafel zodat je niet hoeft op te staan. Vergeet ook de drank niet. Zitten er kleine kinderen aan tafel? Voorzie papier en tekengerei of wat speelgoed. Tip: sluit je etentje af in schoonheid met een spelletje of quiz.

De eerste videochatsessie zal misschien wat stuntelig verlopen, maar oefening baart kunst!

2. Spreek af om hetzelfde te eten

Kies samen met je vrienden of familieleden een recept. Ga ermee aan de slag en deel het resultaat van je kookkunsten via sociale media met #lekkerinuwkot. Vergelijk alvast wie de beste hobbykok is op basis van bereiding en bordschikking. Toegegeven, videochatten is nóg leuker, maar het levert gegarandeerd fantastische foto’s op.

3. Maak van me-time eens meat time

Fan van een stukje lokaal rundvlees, maar geen volk rond jou? Geen zorgen! Je kan het ook op je eentje gezellig maken. Met onze recepten en tips om te koken voor 1 persoon geniet je van de lekkerste gerechten. Deel je kookervaring met #lekkerinuwkot en moedig daarmee ook anderen aan hetzelfde te doen.

Tip: koken met hoeve- of bioproducten?

Van alle ingrediënten die in de bovenstaande recepten gebruikt worden, vind je in de winkel lekkere bioversies. Of koop je liever rechtstreeks bij de boer? Ook dat kan. Bekijk hier alle hoeveverkooppunten in je buurt.

Probeerde je een van onze recepten? Of heb je nog tips die je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons! Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.