Zet eens steenbolk op het menu

Zet eens steenbolk op het menu

Vis kan je het hele jaar door eten maar elke vis heeft zo zijn momenten. Steenbolk is op z’n best in de winter. Nooit gegeten, zeg je? Tijd om steenbolk eens te proberen, want het is een verrukkelijk en fijn visje. 

3 hapklare weetjes over steenbolk

  • De lekkerste steenbolk koop je van oktober tot februari. In de winkel zijn ze minimaal 20 cm groot.
  • Het visvlees is mager. Het bevat per 100 g 85 kcal en 0,8 g vetten.
  • De steenbolk blijkt fan van hernieuwbare energie te zijn. Ze verkiezen namelijk het gebied rond de funderingen van windmolens op zee om zich voort te planten. Het blijft hun favoriete plekje tijdens de eerste twee jaar van hun leven.

Hoe steenbolk klaarmaken?

Dagverse steenbolk is een culinaire topper. De smaak lijkt wat op die van wijting, hoewel steenbolk volgens kenners fijner is.

Het visvlees is fijn van structuur, maar ook wel heel fragiel. Wil je steenbolk bakken? Bak ‘m best op lage temperatuur op vel in de pan. Nadien kan je hem eventueel nog even onder de grill zetten. Ook in de oven bereid je steenbolk liefst op lage temperatuur. Zo vermijd je dat het visvlees uiteen zou vallen. Het vel is zeer smakelijk en decoratief op het bord.

Heb jij een van onze recepten met steenbolk uitgeprobeerd? Of ken je zelf nog een lekker gerecht dat je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief