Quiche van steenbolk met spinazie en geitenkaas
Maakte je nog nooit quiche met vis? Dan moet je onze mini-quiches met steenbolk, spinazie en geitenkaas zeker eens proberen.
Ingrediënten
- 400 g steenbolkfilet
- 4 plakjes bladerdeeg
- 4 ovenschoteltjes
- bakpapier en bakknikkers
- 300 g jonge spinazie
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesnipperd
- 4 el fijngesneden muntblaadjes
- 1 el geraspte citroenschil
- boter om te bakken
- peper en zout
- 3 eieren
- 150 ml room
- 1 bolletje zachte geitenkaas
- 1 kl mosterd
- 1 kl suiker
- 2 el citroensap
- 4 el maïsolie
- 1 zakje gemengde sla
- 1 rode ui in fijne ringen
Recept
Taartbodem
Bekleed 4 ovenschotels met bladerdeeg. Leg er bakpapier in en daarna bakknikkers. Bak de taartbodems 10 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.
Verwijder de bakknikkers en het bakpapier. Laat aan de lucht drogen, om het overtollige vocht te verwijderen.
Spinazie
Fruit de sjalot en het knoflook in boter. Voeg de spinazie toe en roerbak kort. Voeg de gesnipperde munt en de citroenrasp toe. Kruid met peper en zout.
Eieren-room-geitenkaas
Klop de eieren los met de room, kruid met peper en zout. Verbrokkel de kaas en houd apart.
Steenbolk-spinazie-taartje
Verdeel de spinazie over de taartjes en leg daarop de steenbolkfilets. Giet het losgeklopte ei-room mengsel erover. Bestrooi met de verbrokkelde geitenkaas. Zet 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.
Mosterdvinaigrette
Meng de mosterd, suiker, citroensap en maïsolie en breng op smaak met peper en zout.
Afwerking
Leg de taartjes op het bord. Schik de gemengde sla met ringen van rode ajuin ernaast en besprenkel met de vinaigrette.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.