Steenbolk met witloof in de oven

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Tijdens de koude wintermaanden smaakt er niets beter dan een lekkere ovenschotel met comfort food. Herkenbaar? Probeer dan zeker eens deze met steenbolk en witloof.

Ingrediënten

  • 4 grote filets van steenbolk
  • 6 stronkjes witloof
  • 10 cl room met laag vetgehalte
  • 2 klontjes bereidingsvet
  • 1 eetlepel paneermeel
  • peper en zout
  • bieslook, fijngehakt
  • aardappelpuree

Recept

Verwarm de oven op 210°C.

Maak het witloof schoon en snijd in stukjes. Laat een klontje boter uitsmelten in een pannetje. Voeg het witloof toe en kruid met zout. Laat gedurende een kwartier zachtjes stoven.

Boter een ovenschotel in. Verdeel daarna het witloof over de bodem. Kruid de visfilets en leg ze op het witloof.

Schuif de vis in de voorverwarmde oven van 210°C en laat 10 minuten garen.

Haal de vis uit de oven. Overgiet met de room en bestrooi met wat paneermeel. Zet opnieuw in de oven, gedurende 5 tot 10 minuten.

Bestrooi de ovenschotel met fijngehakte bieslook.

Serveer met aardappelpuree.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.