Steenbolk met jonge spruitjes, buikspek en verse pesto

4

Pesto:

  • 40 g pijnboompitten
  • 10 g Parmezaanse kaas
  • sap van ½ citroen
  • 50 g zonnebloemolie
  • peper en zout
  • 50 g basilicum

 

Deze gebakken steenbolk heeft oer-Vlaamse smaken. Dit gerecht brengt je zo weer terug naar je grootouders.

Kruid het spek met peper en zout en gaar het 4 uur in de oven op 120°C. Laat afkoelen en snijd in flinterdunne plakjes.

Snijd de savooikool in willekeurige stukken en kook even kort in water. Voeg een mespuntje gesneden look, een klontje boter en peper en zout toe.

Was de spruitjes en kook ze in gezouten water. Koel af in ijswater.

Bak de pijnboompitten en maal de kaas. Blend ze samen met het citroensap, de zonnebloemolie, de basilicumblaadjes en peper en zout tot pesto.

Kleur het broodkruim aan in de oven. Snijd de steenbolk in mooie, gelijke stukken, kruid met peper en zout en bak kort aan in olie. Voeg een beetje boter toe en strooi er het broodkruim over.

Zet de vis apart en voeg nog een klontje boter toe aan de lege bakpan. Blus met enkele druppels citroensap.

Trek een streepje pesto op het bord, leg er een plakje buikspek op en schik de vis er bovenop. Warm de spruitjes en de savooi even opnieuw op en leg ze mee op het bord. Werk af met botersaus en extra toefjes pesto.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.