Marmite van steenbolk en zeevruchten

4
  • 400 g steenbolkfilets
  • 1/2 kg mosselen
  • 50 g grijze garnalen
  • 2 wit van prei, in plakjes van 1/2 cm
  • 2 uien, fijngehakt
  • 1 wortel, in schijfjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 koffielepel geconcentreerde tomatenpuree
  • 5 cl droge witte wijn
  • 2 klontjes boter
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • peper en zeezout

Laat de helft van de fijngehakte ui in een klontje boter en 2 eetlepels water gedurende 3 minuten aanfruiten in een grote pot. Voeg de goed gewassen en schoongemaakte mosselen toe. Peper en giet de witte wijn erbij. Zet het deksel op de pot en laat de mosselen gedurende 7 minuten garen op maximaal hoog vuur. Schud na 4 minuten de pot even op. Zet apart.

Doe de prei, de wortel en de resterende ui in een pot samen met een klontje  boter. Laat op zacht vuur gedurende 10 minuten stoven, roer regelmatig. Voeg de fijngehakte knoflook en de geconcentreerde tomatenpuree toe. Laat nog een minuut verder stoven en giet er dan een 1/2 l water bij. Breng aan de kook en laat 20 minuten koken op hoog vuur.

Zeef het sap van de mosselen en haal de mosselen uit de schelpen.

Snijd de steenbolkfilets in hapklare stukken.

Giet het gezeefde mosselsap bij de groenten en breng terug aan de kook. Leg de stukken steenbolk in het soepje. Breng aan de kook, zet het deksel op de pot en haal dan onmiddellijk van het vuur. Laat 5 minuten rusten onder deksel.

Werk de marmite af met de mosselen, de garnalen en fijngehakte peterselie.

Warm eventueel nog even op, maar laat niet aan de kook komen, want dan worden de mosselen en de garnalen taai.

Serveer.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.