Wok met zeewolf en groene groenten uitgeschept in diepe licht blauwe bordjes. Eetstokjes liggen op het bordje met extra soyasaus er naast.

Zeewolf klaarmaken wordt een makkie met deze tips

Een culinaire kanjer is het, die zeewolf! Letterlijk zelfs, hij kan tot bijna anderhalve meter lang worden. Z’n vaste visvlees leent zich tot allerlei bereidingen. En met deze tips en recepten maak je zeewolf nóg lekkerder klaar!

5 hapklare weetjes over zeewolf

  • Het visvlees van zeewolf is wit, stevig en sappig.
  • Z’n zachte smaak combineert prima met witloof, asperges en venkel.
  • Zeewolf voedt zich met schelpdieren en krabben. Vandaar z’n fijne, uitgesproken smaak.
  • Van februari tot en met september koop je zeewolf van topkwaliteit. In de zomermaanden is hij op zijn best.
  • Zeewolf is een uitstekend alternatief voor zalm. In zo goed als alle recepten kan je zalm probleemloos vervangen door zeewolf. Wie bewust kiest voor vis van bij ons of z’n tafelgenoten culinair wil verrassen, weet wat gedaan.

Zeewolf klaarmaken: 6 technieken op een rij

Leg zeewolf in de pan of op de barbecue, en het witte, stevige visvlees geeft zijn verrukkelijke geheimen prijs. Ook in een ovenschotel, gestoomd, gemarineerd of gepocheerd komt hij mooi tot z’n recht.

Zeewolf bakken

Zeewolf bakken in de pan: da’s snel én makkelijk. Het visvlees is stevig en valt dus niet snel uit elkaar. Bak naar gelang de dikte 2 à 3 minuten langs beide kanten. Een hele moot mag iets langer. Laat het vel aan de moot voor een mooier resultaat. Het vel eet je niet op, maar geeft extra stevigheid en smaak bij het bakken. In de wok is zeewolf eveneens perfect op zijn plaats.

Een krokant slaatje gecombineerd met gebakken zeewolf: heerlijk!

Zeewolf in de oven

Zeewolf klaarmaken in de oven: nog zo’n voltreffer! Laat de oven het werk doen. Deze zomerse zeewolf hoeft slechts 10 minuten in een voorverwarmde oven en klaar is kees. Of wat dacht je van een romige gratin van zeewolf met venkel?

Zeewolf stomen

Stoom de zeewolffilets gaar in een stoomoven op 100°C gedurende 5 minuten. Heb je geen stoomoven leg de visfilets dan op een bakplaat onder aluminiumfolie in de oven tot die gaar is. Onze suggestie: gestoomde zeewolf met groene asperges, mousseline van witbier.

Zeewolf marineren

Kan je zeewolf ook marineren? Zeker! In de aanbieding: gemarineerde zeewolf met venkel, tomaat en zure room

Zeewolf pocheren of stoven

Zeewolf is een vinnige zwemmer… in witte wijn en bouillon. Alstublieft: zeewolf in een lentestoofpotje, à la nage en in eigen nat.

Zeewolf op de bbq

Zeewolf klaarmaken op de barbecue = fan-tas-tisch! Een zeewolffilet is meestal niet dikker dan 4 à 5 cm en dan volstaat enkele minuten grillen aan beide zijden. Als je de vis grilt op de barbecue zorg er dan voor dat de barbecue goed op temperatuur is vooraleer je begint te grillen. Ga eens voor een verrassende visbarbecue en leg zeewolfspiesjes op de barbecue of grill. Of wat dacht je van een saltimbocca van zeewolffilet

Heb jij een zeewolf recept geprobeerd? Of ken je zelf nog een lekker gerecht dat je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via FacebookInstagram of Twitter met #lekkervanbijons.