Witloofslaatje met gebakken zeewolf

Partner

Ilse D'hooge

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

20

Een krokant slaatje gecombineerd met het zachte maar stevige visvlees van zeewolf: heerlijk! 

Ingrediënten

zeewolf

  • 4 stukken zeewolffilet, elk 150 g
  • boter en olijfolie
  • peper en zout

witloofslaatje

vinaigrette

  • 150 g zure room
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 2 el bieslook                        

afwerking

  • geroosterde en gehakte walnoten

 

 

Recept

Voor de zeewolf:

Bak de zeewolffilet in de helft boter en de helft olie langs beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

Voor het witloofslaatje:

Spoel en droog de veldsla. Snijd de rode ui in fijne ringen.

Snijd het witloof en de appel in fijne reepjes, besprenkel met citroensap.

Meng alles onder mekaar.

Voor de vinaigrette:

Meng de zure room met de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Roer er de fijngesnipperde bieslook door.

Voor de afwerking:

Verdeel het witloofslaatje over de borden. Leg er een stukje gebakken zeewolf op. Lepel er wat vinaigrette over en bestrooi met gehakte walnoten.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.