Start to cook

Saltimbocca van zeewolf

  • 8 stukken zeewolffilet van 40 g
  • 8 sneetjes gedroogde ham
  • 2 bolletjes mozzarella, in plakjes
  • 8 salieblaadjes
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • peper en zout
  • 100 g rucola
  • stokbrood
  • 1 tomaat in blokjes
Dit recept kan je ook maken met zeeduivel en rode poon.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Leg de plakjes gedroogde ham open. Leg er een stuk visfilet met daarop een plakje mozzarella op. Vouw dicht.

Leg er een salieblaadje op en prik vast met een houten prikkertje. Sprenkel er nog wat extra olijfolie over en kruid met peper.

Steek de kolen aan op de BBQ tot ze gloeien. Bak de saltimbocca aan beide kanten ongeveer 2 minuten.

Spoel de rucola en doe ze in een serveerkom. Verdeel er de blokjes tomaat en de rest van de mozarella over.
Sprenkel er 2 el olijfolie en 1 el balsamicoazijn over, kruid met peper en zout en hussel door elkaar.

Serveer de gebakken saltimbocca van zeewolf met het rucolaslaatje.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.