
Saltimbocca van zeeduivel met bearnaisesaus
Probeer eens een verrassende twist op een Italiaanse klassieker. Deze saltimbocca van zeeduivel – ook bekend als lotte – is een stevige vis van bij ons, omhuld met Gandaham en salie. Geserveerd met bearnaisesaus én frietjes: een heerlijk gerechtje met sterallures.
Bereiding
Dep elk stuk vis droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Wikkel elk stuk in een plakje Gandaham, leg er een blaadje salie op en bind vast met keukentouw. Bak de stukken in olijfolie enkele minuten per kant op middelhoog vuur, tot de vis gaar is.
Klop de eidooiers met de azijn en het water in een steelpannetje los.
Zet op een middelhoog vuur en klop schuimig. Blijf kloppen tot het mengsel begint in te dikken. Voeg dan de boter in klontjes toe en klop tot een smeuïge saus. Breng op smaak met wat citroensap, peper en zout. Zet het vuur uit en roer er de dragon onder.
Hussel de tuinkers met de veldsla en een scheutje olijfolie. Kruid de salade met peper en zout.
Leg op elk bord een saltimbocca en schep er de sla bij. Druppel er de bearnaisesaus over en serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.