Saltimbocca van wijting met pasta en pesto van spinazie

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Maak deze saltimbocca van wijting met pasta nog lekkerder door je pesto zelf te maken. Zeker en vast de moeite waard!

Ingrediënten

  • 4 wijtingfilets
  • 8 sneetjes gedroogde Meesterlyck-ham
  • 1 grote bol mozzarella
  • 8 blaadjes salie
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 600 g spaghetti

Voor de pesto:

  • 75 g amandelen, gepeld
  • 100 g spinazie
  • 10 g basilicum
  • 4 el pecorino
  • sap en zeste van ½ citroen
  • 1 dl olijfolie
  • peper en grof zeezout

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de filets overlangs in de helft. Leg een plakje mozzarella op ieder stukje vis, met een blaadje salie er tussen. Kruid met peper en zout en wikkel in een plakje ham.

Schik de vispakjes in een ingevette ovenschaal en bak gaar in de voorverwarmde oven gedurende 12 minuten.

Maak de pesto:

Rooster de amandelen in een pannenkoekenpan zonder vetstof. En mix ze daarna samen met de de spinazie, basilicum, pecorino kaas, citoensap & -zeste, olijfolie.

Kruid de pesto naar eigen smaak met peper en zout. Dek af en plaats in de koelkast.

Kook de pasta beetgaar volgens instructies op de verpakking. Giet de pasta af, voeg hem terug in de kookpot en hussel de pesto onder de pasta. Werk af met fijngehakte amandelen.

Serveer de saltimbocca met de pasta pesto.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.