Vissers op de boot

Vissersfamilie Desmit: “Er stroomt zeewater door onze aders.”

Geen vis smaakvoller dan onze eigen Noordzeevis. Lekker gebakken met boter in de pan, gezond gestoomd of met een exotische toets. De broers Desmit weten er alles van en zeker als het over garnalen gaat. Elke avond varen ze samen uit en tegen de ochtend komen ze thuis met zo’n 300 à 400 kilogram garnalen. Hun leven speelt zich af op en rond de 0.29 broodwinner.

De broers Desmit hebben het vissen in hun DNA zitten. Nog elke dag missen ze hun vader die op 72-jarige leeftijd plots overleed. Hij was visser in hart en nieren en gaf de vissersmicrobe door aan zijn kinderen, die al van jongs af tijd op de familieboot doorbrachten. Vandaag draagt Lorenzo met trots de erfenis van zijn vader uit. Elke nacht varen zijn broers Albert en Frank er samen met hun schoonbroer Mario op uit. Lode, nog een Desmit-broer, verkoopt de vangst aan de vistrap in Oostende.

Bekijk het filmpje en ontdek hoe de Noordzee de bijzondere band tussen de broers vormgeeft en zelfs versterkt.

Een garnaalkroketje, een tomaat-garnaal, een garnalenbisque… Komt het water bij jou ook in de mond als je er aan denkt? Dan zijn onze tips en recepten met garnalen zeker iets voor jou!

Heb jij een favoriet recept met noordzeegarnalen? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons! Wil je trouwens op de hoogte blijven van de laatste culinaire weetjes en recepten, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op YouTube of Pinterest.

Frank Desmit

Video: met dank aan Food’O.