Panna cotta met rabarber en zijn stroop

4

Panna cotta is een klassieker onder de Italiaanse desserts maar met rabarber geef je dit populaire dessert een Belgische twist.

  • 1/2 l room
  • 1/2 l melk
  • 1 vanillestok
  • 50 g suiker
  • 5 gelatineblaadjes
  • 2 rabarberstengels

Voor de stroop

  • 250 ml water
  • 500 g suiker
  • het sap van een halve citroen
Mocht je moeite hebben bij het ontvormen van de panna cotta, zet de vormpjes dan enkele tellen in heet water. Door melk aan de room toe te voegen krijg je een veel lichtere versie van het klassieke Italiaanse dessert.

Schraap het vanillestokjes uit en voeg het schraapsel samen met het stokje toe aan de melk en de room. Breng dit aan de kook samen met de suiker. Neem van het vuur en laat 15 minuten trekken onder een deksel.

Week intussen de gelatineblaadjes in koud water. Knijp ze vervolgens uit en doe ze bij de room. Roer goed door en doe het mengsel in 4 individuele vormpjes. Laat bij voorkeur een nacht opstijven in de koelkast.

Schil de rabarber en snijd ze in dunne balkjes. Breng voor de stroop het water met 500 g suiker aan de kook. Doe er citroensap bij om het kristaliseren tegen te gaan. Giet in verschillende stappen een deel van de kokende stroop over de rabarber en zet een nacht in de koelkast.

Zeef de rabarber en recupereer de jus die de lekkere smaak van het fruit heeft opgenomen. Kook het vocht verder in tot lichte karamel. Zodra de suikerstroop wat begint te verkleuren is het klaar

Schik wat rabarber op het bord. Druppel er wat karamel overheen. Ontvorm de panna cotta met de punt van een scherp mes en laat ze bovenop het fruit glijden.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.