pizza maken met ingrediënten van bij ons

Heerlijke pizza maken met ingrediënten van bij ons

Mamma mia, als er één ding is wat alle soorten pizza’s met elkaar gemeen hebben, dan is het wel dat ze je onmiddellijk in een zuiders sfeertje brengen! Maar een lekkere pizza hoeft niet noodzakelijk Italiaans te zijn, integendeel. Wij vertellen je hoe je zelf een superlekkere pizza kan maken met ingrediënten van bij ons!

Een pizzabodem… van eigen bodem

  • Een pizzabodem kan je heel gemakkelijk zelf maken. Voor de standaard bodem heb je bloem, verse gist, water, olijfolie en zout nodig. Strooi de bloem en het zout eerst in een torentje op je werkblad en maak een kuiltje in het midden. Los de gist op in het water en giet dit, samen met de olie, in het kuiltje. Kneed alles tot een mooie bol, laat 90 minuten rijzen, et voilà!
  • Courgette en pizza: da’s een match made in heaven. Bij een courgettepizza maak je een bodem van courgette die je belegt met een topping naar keuze. Wij gingen voor zelfgemaakte tomatensaus, salami en geraspte kaas. Zo simpel, zo snel klaar, en oh-zo lekker! Ga zelf aan de slag met het recept voor courgettepizza.
  • Fan van bloemkool? Dan is een bloemkoolpizza echt iets voor jou. Ook hier maak je een bodem van bloemkool die je daarna belegt met een garnituur die je zelf kiest. Voor onze bloemkoolpizza kozen wij tomaten en rode ui, maar ook champignons, courgette, paprika… zijn toppers.
  • De patat mag natuurlijk niet ontbreken als je een pizza wil maken van bij ons. Probeer daarom eens een aardappelpizza: een pizza waarbij je heel dunne aardappelplakjes neemt als bodem. Superlekker met tomatensaus, champignons, kaas en een eitje. Tip: gebruik een mandoline voor de fijnste aardappelplakjes.

Zelf pizza maken met deze top-toppings

  • Ga je zelf pizza maken? Dan heb je kaas nodig – véél kaas indien je kiest voor deze pizza met verschillende Brugge-kazen. Een perfecte van-bij-ons-variant op de bekende vierkazenpizza. De saus hou je simpel met geconcentreerde tomaat, en voor een pittige toets dien je de pizza op met rucola on top.
  • Zoals we al zeiden: ga je pizza maken, dan heb je kaas nodig. En dat geldt ook voor deze heerlijke havermoutpizza met boschampignons, waaronder verse geitenkaas. 
  • Naast de kazen van bij ons is er natuurlijk ook nog ham van bij ons. En ook die smaakt o-ver-heerlijk op een pizza! Zo kan je een pizza maken met gedroogde Meesterlyck-ham, kerstomaatjes, kaas, tijm, lente-ui, en last but not least: een eitje.
  • Witloof is terecht een topgroente van bij ons; je kan er zelfs pizza mee beleggen. Als bodem kan je kiezen voor bladerdeeg (zo lijkt de pizza meer op een quiche), maar uiteraard ook voor een lekkere pizzabodem. Bekijk hier het recept om pizza te maken met witloof.

De beste pizza maken? Fluitje van een cent met deze tips

  • Maak je zelf het (klassieke) pizzadeeg, vergeet dan niet dat dit enkel rijst in een warme, vochtige omgeving zonder tocht. Deze kan je zelf creëren door een bodempje heet water in een kookpot te gieten en daar de kom met het deeg in te zetten. Sluit de pot goed af met folie.
  • Er gaat niets boven een lekker krokante pizza. In de winkel kan je een speciale pizzasteen kopen die je opwarmt in de oven en waar je vervolgens de pizza op bakt. Knapperigheid verzekerd!
  • Heb je geen pizzasteen in huis? Dan kan je de pizzabodem ook voorbakken in een gietijzeren pan. Draai daarna het deeg om, leg er de garnituur op en schuif de volledige pizza (inclusief gietijzeren pan) onder de grill voor zo’n 5 minuten.
  • Ga je zelf pizza maken met verschillende kazen van bij ons, zorg dan dat er zeker een blauwgeaderde en een romige, goed smeltende kaas bij zitten.
  • Gouden tip: leg niet te veel ingrediënten op je pizza. Hier geldt echt less is more.
  • Voor bijna elk ingrediënt vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij liever recht van bij de boer? Vind hier alle hoeveverkooppunten bij jou in de buurt.

Durf jij af en toe al eens zelf pizza maken? Welke toppings verkies jij? Deel het met ons via Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons. Of ga je een van onze pizzarecepten uitproberen? Ook dan horen we graag wat je ervan vond!

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.