Quiche of groententaart van zoete aardappel met verse geitenkaas. Aangesneden op een wit bord met zwart randje en zilveren taartschep. Links van het bord staan witte molens van peper en zout en rechtsboven liggen enkele bieslooktakjes met keukenschaartje. Dit alles op een witte houten tafel.

Zoete aardappel in de oven: heerlijk verrassende recepten

Met zoete aardappel kan je alle kanten op. Je kan deze groente koken, pureren, bakken, frituren, maar je kan ook zoete aardappel in de oven klaarmaken. Van zoete aardappeltaart tot lekker krokante zoete aardappelfrietjes… Met onze tips en recepten wordt elk gerecht een succes. Zet die oven dus maar al aan!

Lasagne met zoete aardappel, bloemkool en geitenkaas

Hoe maak je zoete aardappel in de oven klaar?

Dat kan op verschillende manieren, afhankelijk van welk gerecht je wil klaarmaken.

Als je zoete aardappel als bijgerecht wil serveren, bijvoorbeeld bij een lekker stukje vlees, dan doe je dat als volgt: 

  • Schil de zoete aardappelen.
  • Snijd ze in blokjes.
  • Besprenkel met olie en kruid met peper en zout. Mag het wat specialer? Kruid dan met paprikapoeder, komijn en eventueel chilipoeder voor wat extra pit.
  • Doe de blokjes in een ovenschotel.
  • Zet gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C, of tot de zoete aardappel gaar is.

Et voila, je hebt een heerlijk bijgerecht!

Liever zoete aardappelfrietjes? Ook daar hebben we een recept voor.

Zoete aardappelfrietjes in de oven: zo krijg je ze lekker krokant

Eet je als afwisseling graag eens zoete aardappelfrietjes, maar krijg je ze niet lekker krokant? Geen zorgen. Wij kennen hét geheim om de perfecte zoete aardappelfrietjes uit de oven klaar te maken. Het enige wat je nodig hebt is wat (plantaardige) olie en maïzena.

Schil de zoete aardappel en snijd in frietjes. Doe ongeveer 2 eetlepels maïzena en zout naar smaak bij de frietjes. Meng goed. Voeg daarna zo’n 2 tot 3 eetlepels olie toe. Meng opnieuw goed. Leg de zoete aardappelfrietjes daarna op een bakplaat. Zorg ervoor dat ze goed uit elkaar liggen. Bak gedurende 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Schep ze na 10 min eens om zodat ze langs alle kanten krokant worden.

Ziezo, nu je de perfecte zoete aardappelfrietjes kan maken, moet je ons recept van groentefrietjes met gehaktballetjes zeker eens proberen. Succes verzekerd!

Groentefrietjes met kruidige gehaktballetjes

Zoete aardappel in de oven: ontdek al onze recepten

Het houdt niet op bij blokjes en frietjes van zoete aardappel. Met deze groente kan je nog zo veel andere lekkere gerechten maken. Gepofte zoete aardappel uit de oven is een van onze favorieten, maar ook lasagne van zoete aardappel smaakt overheerlijk.

Tip: Voor alles wat lekker is om in onze gerechten te gebruiken, vind je in de winkel even lekkere bioversies. Of koop je ingrediënten recht van bij de boer. Er is steeds een verkooppunt bij jou in de buurt.

Heb jij nog tips om zoete aardappel in de oven klaar te maken?

Laat het ons weten via FacebookTwitter of Instagram en post een foto of video met #lekkervanbijons. Of heb je nog suggesties voor gerechten met zoete aardappel? Ook dat horen we graag.

Wil je op de hoogte blijven van de allerlaatste nieuwtjes, zet dan onze Pinterest- of YouTube-account bij je favorieten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.