Springrolls met konijn

Herontdek konijn met deze verrassende recepten

Denk jij bij konijn meteen aan stoofpotten uit grootmoeders keuken? Heerlijk! Alleen, konijn leent zich ook zeer goed voor snelle en moderne bereidingen. Ontdek in onderstaande tips en recepten hoe je met parkkonijn voor meer variatie op je weekmenu kan zorgen.

Quesadilla met konijn

Wist je dat…

  • konijn een licht stukje vlees is? Een portie konijn van 100 g brengt gemiddeld zo’n 145 kcal aan. Het is rijk aan hoogwaardige eiwitten, vitamine B12, ijzer en selenium en een goede bron van vitamine B6 en zink. Stil hier je honger naar nog meer voedingsinfo over konijn.
  • de bereiding van konijn goed te vergelijken is met die van kip? Konijn klaarmaken is gemakkelijker dan je denkt: onze bereidingstips helpen je op weg.
  • het subtiele karakter van konijnenvlees om een lichte en frisse begeleidende drank vraagt? Kies je voor een bier, dan raden we fruitige blonde bieren aan. In een stoofpotje gebruik je best een bier dat niet bitter is: kriekbier, amberkleurig of bruin bier of een abdijbier zijn ideaal.

Maakte jij konijn zo al klaar?

Konijn past in elk seizoen en je kunt er volop mee variëren. We lichten alvast een tipje van de sluier met zes toprecepten.

Lekker in de oven: broodjes pulled rabbit en ragoutpastei

Pak uit met broodjes ‘pulled rabbit’: mals vlees van traag gegaarde konijnenbouten met een kruidig-zoete ‘spice rub’. Om duimen en vingers bij af te likken! Stop het vlees tijdig in de oven en maak ondertussen een overheerlijke saus. Daarna heb je nog maar weinig werk. Serveer je ‘pulled rabbit’ als lunch of als trendy hap. Ben je op zoek naar een feestelijk ovengerecht, dan is onze ragoutpastei van konijn in bladerdeeg een absolute aanrader.

Broodje pulled rabbit met barbecuesaus

Serveer jij ook iets fijn met parkkonijn?

Laat het ons weten via Facebook, Instagram of Twitter en post een foto van jouw konijngerecht met #lekkervanbijons.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes: schrijf je in op onze nieuwsbrief en volg ons op Pinterest en YouTube.