Broodje pulled rabbit met barbecuesaus

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 150

Ingrediënten

  • 4 konijnenbouten

voor de spice rub:

  • 10 g gerookte paprika
  • 10 g komijn
  • 20 g bruine suiker
  • 10 g konijnkruiden
  • Een scheut olijfolie
  • 3 dl troebel appelsap
  • peper

Voor de barbecuesaus:

  • 1 ui
  • 50 g donkere kandijsuiker
  • 50 g honing
  • 3 dl donker abdijbier, vb. Orval of Ciney
  • 1 dl ketchup
  • 5 cl sojasaus
  • Een scheutje tabasco

 

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 100 g gemengde jonge slascheuten
  • 1/2 komkommer
  • 8 radijsjes
  • 2 lente-uitjes
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1 el olijfolie

Gril de broodjes in een warme oven.

Recept

1 dag voordien:

Verwarm de oven voor tot 150°C.

Maak de spice rub:

Meng alle kruiden, bruine suiker en een scheut olijfolie. Wrijf de konijnenbillen royaal in met de marinade.

Leg de gekruide bouten in een ovenschaal, dek ze af met aluminiumfolie, giet er het appelsap bij.

Plaats in de voorverwarmde oven, 2u en 30 minuten. Draai daarna de oven uit en laat de konijnenbouten een nachtje rusten en afkoelen.

De dag zelf:

Snipper voor de barbecuesaus de ui fijn en stoof op een matig vuur met de ketchup, bruine suiker, bier, honing, sojasaus en een beetje tabasco naar eigen smaak.

Laat de saus 30 minuten pruttelen op een zacht vuur, tot ze voor de helft is ingekookt.

Pluk het vlees van de gare bouten, trek het met 2 vorken uit elkaar en roer er de helft van de barbecuesaus doorheen

Spoel de gemengde sla en zwier droog.

Maak een vinaigrette van de olijfolie, citroensap en peper en zout. Besprenkel over de salade.
Snijd de radijsjes in flinterdunne plakjes, eventueel met behulp van een mandoline.

Snijd de komkommer in lange dunne plakken met een dunschiller of mandoline.

Afwerken:

Snijd de broodjes doormidden.

Beleg ze met de salade, komkommerplakjes, radijsjes en een flinke schep van het vlees. Dek af met het broodje en serveer meteen.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.