Broodje pulled rabbit met barbecuesaus
Mag het eens wat anders zijn? Probeer dan zeker dit broodje pulled rabbit met zelfgemaakte kruidenmix.
Ingrediënten
- 4 konijnenbouten
Voor de spice rub:
- 10 g gerookte paprika
- 10 g komijn
- 20 g bruine suiker
- 10 g konijnkruiden
- Een scheut olijfolie
- 3 dl troebel appelsap
- peper
Voor de barbecuesaus:
- 1 ui
- 50 g donkere kandijsuiker
- 50 g honing
- 3 dl donker abdijbier, vb. Orval of Ciney
- 1 dl ketchup
- 5 cl sojasaus
- Een scheutje tabasco
- 4 hamburgerbroodjes
- 100 g gemengde jonge slascheuten
- 1/2 komkommer
- 8 radijsjes
- 2 lente-uitjes
- Sap van 1/2 citroen
- 1 el olijfolie
Gril de broodjes in een warme oven.
Recept
1 dag voordien:
Verwarm de oven voor tot 150°C.
Maak de spice rub:
Meng alle kruiden, bruine suiker en een scheut olijfolie. Wrijf de konijnenbillen royaal in met de marinade.
Leg de gekruide bouten in een ovenschaal, giet er het appelsap bij en dek af met aluminiumfolie.
Plaats in de voorverwarmde oven gedurende 2u en 30 minuten. Draai daarna de oven uit en laat de konijnenbouten een nachtje rusten en afkoelen.
De dag zelf:
Snipper voor de barbecuesaus de ui fijn en stoof op een matig vuur met de ketchup, bruine suiker, bier, honing, sojasaus en een beetje tabasco naar eigen smaak.
Laat de saus 30 minuten pruttelen op een zacht vuur, tot ze voor de helft is ingekookt.
Pluk het vlees van de gare bouten, trek het met 2 vorken uit elkaar en roer er de helft van de barbecuesaus doorheen
Spoel de gemengde sla en zwier droog.
Maak een vinaigrette van de olijfolie, citroensap en peper en zout. Besprenkel over de salade.
Snijd de radijsjes in flinterdunne plakjes, eventueel met behulp van een mandoline.
Snijd de komkommer in lange dunne plakken met een dunschiller of mandoline.
Afwerken:
Snijd de broodjes doormidden.
Beleg ze met de salade, komkommerplakjes, radijsjes en een flinke schep van het vlees. Dek af met het broodje en serveer meteen.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.