Caesarsalade in een wit diep bord met extra croutons in een houten potje voor de liefhebbers. De dressing op basis van ansjovis staat linksboven. Het bord is rijkelijk gevuld met kip, gegrilde little gem, geroosterde kerstomaatjes en zachtgekookte eitjes.

Deze salades met kip zijn klaar in een wip

Kooktips

Op zoek naar recepten voor overheerlijke slaatjes met kip? Dan ben je hier aan het juiste adres! Van een klassieke caesar salade met kip tot zelfgemaakte kipsalade voor op de boterham: met deze tips en kip van bij ons zet ook jij in geen tijd heerlijke salades op tafel.

Succestips voor een zomerse salade met kip

Een salade kan je zo eenvoudig of zo gevarieerd maken als je zelf wil. Zorg er wel voor dat er steeds een eiwitbron in je slaatje zit zodat je niet binnen het uur opnieuw met een hongergevoel zit. Een stukje kip is ideaal: kipfilet bijvoorbeeld is heel mager en zorgt toch voor een verzadigd gevoel.

Nood aan inspiratie voor een gezonde salade met kip of wil je weten wat je kan doen om jouw salade te pimpen, bekijk dan zeker onze tips en recepten.

  • Het vlees van elk deel van de kip leent zich om te gebruiken in een salade. Nog wat restjes kip in de koelkast? Verwerk ze in een slaatje.
Fruitige salade met rode biet en gegrilde kip
  • Wie gezonde slaatjes met kip zegt, zegt slaatjes met veel groenten? Klopt, en met seizoensgroenten van eigen bodem zit je altijd goed. Wil je warme en koude groenten combineren in een lauwe salade met kip? Denk aan gegrilde courgette- en aardappelschijfjes, stukjes geroosterde paprika of venkel. Ga aan de slag met jouw favoriete groenten. Tip: begin tijdig aan de bereiding van de koude ingrediënten zodat die voldoende fris geserveerd kunnen worden.
  • Fruit zorgt voor een frisse smaak. Niet alleen kip en appelmoes zijn een smakelijk duo. Ook een salade met kip en appel is zalig! En wat dacht je van aardbeien, kersen, rode bessen, blauwe bessen of braambessen? Ook deze passen perfect in een zomerse salade.
  • Liefhebbers van kaas kunnen wat geitenkaas of schilfers oude kaas toevoegen. Snuister zeker eens in onze kaaszoeker: wedden dat het aanbod aan Belgische kazen je zal verbazen?
  • Wat mayonaise zorgt voor extra smeuïgheid bij een koude salade met kip. Wil je het liever wat lijnvriendelijker? Maak een dressing op basis van magere yoghurt of platte kaas. Vinaigrette maak je gezonder door minder olie te gebruiken en aan te lengen met citroen, een beetje water, magere yoghurt, plattekaas… Of ga voor een lekkere groentecoulis: kies een portie groenten naar keuze (bv. paprika, tomaten), voeg eventueel wat verse kruiden toe en mix tot een gladde saus.
  • Tot slot: werk je salade af met verse kruiden, zaden, pitten, noten… voor een extra smaakboost.

Tip: koken met bio- of hoeveproducten?

Voor bijna alle ingrediënten vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij graag je kip (of andere ingrediënten) rechtstreeks bij de boer? Rechtvanbijdeboer.be bundelt alle verkooppunten in Vlaanderen.

Probeerde je een van onze salades met kip?

Laat het ons weten en deel het resultaat met een leuke foto of video op Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons. Heb je nog tips voor slaatjes met kip? Ook die horen we graag!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief.