Salade met kip en mango

4
(5) 10
  • 600 g kip of kalkoenfilet
  • 150 g gemengde sla
  • 1 rijpe mango
  • 250 g cherrytomaten
  • enkele muntblaadjes
  • kipkruiden
  • honing
  • mangoazijn of frambozenazijn
  • bloem
  • peper
  • fleur de sel

Snijd de kipfilet in reepjes.
Meng de bloem met kruiden in een plastiek bakje en voeg de kipfilet toe.
Dek het bakje af en schud de kruiden en kip zodanig zodat de bloem helemaal rond de kippenreepjes zit.

Nu maak je de salade: Snijd de tomaatjes in de helft en de mango in reepjes.
Meng de salade er grof bij. Voeg peper, fleur de sel, honing, mangoazijn toe en meng goed.
Bak de kipfilet in olie of boter.

Leg ondertussen sla op de borden en leg de gegaarde kip gaar is erbij.
Serveer met een aantal muntblaadjes.

Warm en koud geeft een smaaksensatie.
Deze salade is superlekker en caloriearm.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.