Kip stoven

Kip stoven

Ook in een stoofpotje doet kip het prima. Kip stoven zorgt er namelijk voor dat alle sappen en smaken perfect behouden blijven.

4 tips voor een smakelijk stoofpotje met kip

Kip stoven laat je toe eindeloos te variëren met smaken. De sappen van de kip zelf en het gekozen stoofvocht, kruiden, specerijen en aromaten zorgen voor een boeiende uitwisseling van smaken.

  • Snijd de kip in stukken. Hoe sterk je de kip vooraf kleurt, laat je afhangen van het beoogde eindresultaat. Voor een blanke stoofschotel bak je de kip maar heel even aan, zonder te verkleuren. Als je de kip goed aanbakt, zal dit meer smaak en kleur aan de stoofschotel geven.
  • Zet de kip min of meer volledig onder met vocht. Dat kan een bouillon, fond, bier of wijn zijn, of een combinatie daarvan. Ook met kruiden en specerijen kan je vrij experimenteren.
  • Voeg aromaten zoals wortel, selder en ui toe voor extra smaak.
  • Hou de temperatuur van je stoofpotje met kip zeker onder het kookpunt. Een lichte prutteling onder gesloten deksel levert een sappige kip op. Kip stoven doe je best niet te lang, 45 tot 50 minuten is voldoende. Het vlees moet vast aanvoelen, maar mag niet van het been vallen. Stoven kan je ook in de oven op 150 tot 160°C. Maar houd er rekening mee dat de gaartijd dan een stuk langer is.

Heb jij een van onze stoofpotjes met kip uitgeprobeerd? Of ken je zelf nog een lekker gerecht dat je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.