Kip moambe

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

60

Kip moambe is een populair Congolees gerecht. Kip, tomaten en kruiden worden gecombineerd en vormen samen een heerlijk stoofpotje. 

Ingrediënten

  • 4 kippendijen
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 lente-uitjes
  • 4 cm geraspte gember
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 3 dl water
  • 150 g pindakaas
  • 1 kl chilivlokken
  • 6 el olijfolie
  • Peper en zout
  • 300 g witte rijst

Recept

Kruid de kippendijen met peper en zout. Verwarm de olijfolie in een pan en korst er het vlees in. Haal de kip uit de pan en zet even opzij.

Voeg de rest van de olie erbij en draai het vuur lager.

Pel de ui, snipper fijn en fruit in de warme olie.

Pel de knoflook en halveer. Snipper de lente-uitjes fijn en rasp de gember.

Lepel de tomatenpuree, de tomatenblokjes, teentjes knoflook, ui, gember, chili-vlokken, peper en zout erbij en meng goed.

Schep de kippendijen opnieuw in de pan en breng aan de kook. Laat nog zo’n 20 minuten sudderen op een laag vuurtje.

Lepel wat saus in een potje en meng er de pindakaas onder. Roer goed tot een gladde saus en voeg dan opnieuw bij het stoofpotje. Meng voorzichtig en laat nog zo’n 10 minuten sudderen tot de kip gaar is.

Kook de rijst ondertussen gaar.

Serveer de kip moambe met de rijst en werk af met de fijngesnipperde lente-ui.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.