
Kip in melk met frisse waterkerspuree
Weg met droge, saaie kip. Maak een heerlijk kruidig melkmengsel en laat de kip hierin in de oven garen. Serveer met frisse puree van waterkers. Succes verzekerd!
Ingrediënten
- 1 hele kip
- 600 ml volle melk
- 8 teentjes ongepelde knoflook
- 2 citroenen
- bosje salie
- bosje tijm
- 1 kaneelstokje
- 30 g amandelschilfers, geroosterd
- olijfolie
- boter
Voor de puree:
- 800 g pureeaardappelen
- 120 ml magere room
- 2 el zure room
- 2 bosjes waterkers
- ½ tl nootmuskaat
Recept
Verwarm de oven voor op 190°C.
Verhit een klont boter met een scheut olijfolie in een ovenbestendig pan en bak hierin de kip rondom goudbruin.
Giet het overtollige vet weg en zet de pan terug op het vuur. Giet er de melk bij en voeg de ongepelde teentjes look, kaneelstokje, salieblaadjes, tijm en de geraspte schil van de twee citroenen toe.
Doe het deksel op de pan en zet 45 minuten in de oven.
Haal het deksel weg en zet nog eens 45 minuten in de oven.
Snijd de waterkers grof. Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en laat ze uitdampen.
Pureer de aardappelen samen met de room, zure room en een klontje boter. Kruid met het nootmuskaat, peper en zout. Schep er de waterkers onder.
Haal de kip uit de oven en bestrooi met de amandelschilfers. Serveer met de puree.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.