Vol-au-vent

Vol-au-vent, videe of koninginnenhapje: het is één van de Vlaamse klassiekers. Vol-au-vent maken is makkelijk. De bereiding ervan vraagt wel wat tijd, maar het is echt de moeite waard. Je kan een volledige kip gebruiken, maar ook met blokjes kipfilet lukt het prima. Een overheerlijke vol-au-vent, die maak je met dit recept. Smakelijk!

Hoofdgerecht

90 min

Moeilijk

Personen 4

Ingrediënten

    Voor de blanke roux

    Voor de gehaktballetjes

    Voor de liaison

16 ingrediënten geselecteerd

Bereiding

    Kook de kip

    Breng de bouillon aan de kook, doe er de kip in en kook deze in 20 á 30 minuten zachtjes gaar. Haal de kip uit de bouillon en houd de bouillon apart, deze gebruiken we nog voor de balletjes in te koken en om de saus klaar te maken.

    Voor de gehaktballetjes

    Maak de champignons

    Maak een blanke roux

    Voor de liaison

    Stel de ragout samen

    Afwerking